Haber

4. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları’nın İstanbul etabı renkli görüntülere sahne oldu

Cumhurbaşkanlığı himayesinde; Kültür ve Turizm Bakanlığı Gençlik ve Spor İstanbul Açık Deniz Yat Yarışları Kulübü tarafından, Bakanlığın katkıları ve İstanbul Valiliği iş birliğiyle düzenlenen 4. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları’nın Boğaz etabı renkli görüntülere sahne oldu. Cumhuriyetin 100. yılında 100 yelkenli Boğaz sularında kıyasıya yarıştı.

Dünyada iki kıta arasında düzenlenen tek yat yarışı olan 4. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları’nda bu yıl 100. Yıl Cumhuriyet Kupası heyecanı yaşanıyor. İlk etabı 25-30 Temmuz tarihleri ​​arasında Muğla’da gerçekleştirilen yarışların İstanbul ayağı, dün Şamandıra Yarışları ile başladı. Caddebostan – Adalar parkurunda 100 takım yarıştı.

BOĞAZ’DA MUHTEŞEM BİR FESTİVAL

Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışı kapsamında yarışçılar bugün Boğaz’ın zorlu parkurunda yarıştı. 100 yelkenli teknenin ve 1000’e yakın yarışmacının katıldığı yarış, Atatürk ve silah arkadaşları anısına saygı duruşuyla başladı. Korna çalarak ve bayrak sallayarak Atatürk’ü anan yarışçılar, ardından güneybatı rüzgarı ve kuvvetli akıntıya karşı kıyasıya mücadele etti. Sporcular Ortaköy-Anadoluhisarı ortasında yelken açarken, Boğaz’da renkli görüntüler oluştu.

İSTANBUL ONLINE YAT YARIŞI KULÜBÜ LİDERİ YEMLİHAOĞLU: BU YILIN ANLAMI BİZİM İÇİN BİR YARIŞTAN ÇOK DAHA FAZLASI

İstanbul Açık Deniz Yat Yarışı Kulübü Lideri Ekrem Yemlihaoğlu, “4 yıldır bu günü bekliyorduk. Bu yılın anlamı bizim için bir yarıştan çok daha fazlası. Böyle bir günde yelkencilere bu fırsatı veren Başkanımız” dedi. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında bu noktada çaba sarf ederek, “Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

“TÜRKİYE’NİN MARKA YARIŞLARINDAN BİRİ OLDUK”

Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışı’nın dünyada tanınan bir marka haline geldiğine işaret eden Yemlihaoğlu, “Cumhuriyet’in 100’üncü yılında 100 yelkenliyle Boğaziçi’ndeyiz. Şu anda Boğaz’da 1000’e yakın sporcu yarış yapıyor. Rekor sayı ile “Dünyaca tanınan bir spor organizasyonu ve Türkiye’nin marka yarışlarından biri haline geldik. Çok gururluyuz” dedi.

BAŞKANLIK KUPASI İÇİN KITALARARASI YARIŞACAKLAR

4. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışı’nın Muğla ve İstanbul etapları sonunda genel klasmanda en iyi sonucu elde eden grup, Cumhurbaşkanlığı 4. Uluslararası Yat Yarışı Şampiyonu ve 100. Cumhuriyet Kupası unvanını almaya hak kazanacak. İstanbul sahnesi, Cumhuriyet coşkusunun yaşanacağı 29 Ekim’de Fişekhane’de muhteşem bir ödül töreniyle sona erecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
istanbul eşya depolama
Başa dön tuşu