Haber

Alman bakanlar Annalena Baerbock ve Nancy Faeser Kahramanmaraş’ta: Felaketin boyutu kelimelerle anlatılamaz

Türkiye tarihi felaketin yaralarını sarıyor.

Depremin ilk gününden itibaren dünyanın yardıma koştuğu Türkiye’ye dayanışma ziyaretleri, felaketin ardından da devam ediyor.

Bu kapsamda Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve İçişleri Bakanı Nancy Faeser, depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine geldi.

İki bakan burada incelemelerde bulundu.

Validen bilgi aldılar

Pazarcık Atatürk Parkı’ndaki çadır kenti ziyaret eden Baerbock ve Faeser, Pazarcık’ta koordinatör vali olarak atanan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’ndan bilgi aldı.

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın’ın adını taşıyan Kızılay çadırında çadır kentte vatandaşlar ve çocuklarla bir araya gelen Baerbock ve Faeser, gönüllü Alman doktorlar tarafından kurulan sağlık hizmeti çadırını da ziyaret etti.

“Felaketin boyutu kelimelerle anlatılamaz”

Baerbock ve Faeser daha sonra ilçe merkezindeki enkaz bölgelerini gezerek gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Burada yaşananları görmek için geldiklerini belirten Baerbock, şöyle konuştu: Bu deprem felaketinin boyutu siz burada olsanız bile kelimelerle ifade edilemez” dedi.söz konusu.

Dün bölgede deprem olduğunu ve insanların geceyi araçlarında geçirdiklerini hatırlatan Baerbock, depremi de hissettiklerini söyledi.

Baerbock, burada uluslararası yardımın ne kadar değerli olduğunu gördüklerini söyledi.

“Almanya’nın yardımı 108 milyon avroya yaklaştı”

Baerbock, Alman hükümetinin çadır, tıbbi malzeme, gıda yardımı, battaniye ve jeneratör için 50 milyon euro daha sağladığını, Almanya’nın depremzedelere yaptığı yardımın 108 milyon euroya ulaştığını söyledi.

Almanya’da akrabası olanların vize işlemlerini kolaylaştırdıklarını vurgulayan Baerbock, insanların vize başvurularını hızlı bir şekilde yapabilmeleri için bölgede “vize otobüsü” olduğunu kaydetti.

Baerbock, pasaportu enkazda olanların bilgi aktarımını hızlandırmak için Türk makamlarıyla sürekli temas halinde olduklarını belirtti.

İlk etapta acil yardım yapılsa bile yardımın uzun vadeli olması gerektiğini söyleyen Baerbock, insanlara bakış açısı kazandırmak için bu yardımı uzun süre yapacaklarını ifade etti.

“Suriye’ye yardım ulaştırmak istiyoruz”

Esad rejiminin insani yardımın girmesine izin vermemesi nedeniyle yardımın kuzey Suriye’ye ulaşmasının zor olduğunu anlatan Baerbock, Almanya’nın yardımlarının Suriye’yi de kapsadığına ve bugün açıklanan 50 milyon Euro’luk yardımın 17 milyon Euro’sunun Suriye için olduğuna dikkat çekti.

Baerbock, Suriye’de açılan kapılardan mümkün olduğu kadar çok yardımı Suriye’ye ulaştırmak istediklerinin altını çizdi.

“Sürekli yardım önemlidir”

Almanya İçişleri Bakanı Faeser de depremzedelerle dayanışma içinde geldiklerini belirterek, sadece üzüntüyü değil, yardımların ne kadar ulaştığını da gördüklerini söyledi.

Türkiye’de çok sayıda kişinin gönüllü olarak depremzedelere yardım gönderdiğini vurgulayan Feaser, şunları kaydetti: Bu gerçekten Almanya’daki insanlarla Türkiye’deki insanlar arasındaki derin bağı gösteriyor.”söz konusu.

Feaser, yardımların burada devam etmesinin önemli olduğunu ve Federal Teknik Yardım Dairesi’nin başka yardımlar da yapmayı planladığını belirterek, ikinci adım olarak evini kaybedenlerin bölgede yaşamaya devam edebilmesi için yaşam alanlarının oluşturulması gerektiğini söyledi. .

“90 günlük Schengen vizesi”

Almanya’da akrabası olanlara 90 günlük Schengen vizesi ile Almanya’ya gitme imkanı sağladıklarını söyleyen Faeser, bunun travma ve yaralanma yaşayanlar için ek bir yardım olduğunu söyledi.

Faeser, Türk makamlarının pasaportlarını kaybedenlere çok yardımcı olduğunun kendisine söylendiğini söyledi.

karatay-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
istanbul eşya depolama
Başa dön tuşu