Haber

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi, boşanma aşamasında eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı.

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, Denizli’de boşanma aşamasında olan eşini bıçaklayan sanığa verilen “ağırlaştırılmış müebbet hapis” kararını hukuka uygun buldu.

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, eşi Meral Sivrikaya’yı (50) bıçaklayarak öldüren sanık Erkan Sivrikaya hakkında yerel mahkemenin verdiği “ağırlaştırılmış müebbet hapis” kararına yapılan itirazı inceledi.

Daire, yerel mahkemenin kararında kanunlara ve temel hukuka aykırılık bulunmadığını ve eksiklik bulunmadığını tespit ederek itiraz başvurularını reddetti.

Kararda, mağdurun eşini aldattığı yönündeki iddialarda somut bir bulguya rastlanmadığı belirtilerek, sanığın bu şekilde savunmasının cezadan kaçınmaya yönelik olduğu sonucuna varıldı.

Ayrıca kararın Yargıtay’a açık olduğu kaydedildi.

Etkinlik

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde 23 Mart 2021’de bir apartmanın 5’inci katındaki daireye iple asarak giren Erkan Sivrikaya, boşanma aşamasında olan eşi Meral Sivrikaya’yı çeşitli yerlerinden bıçaklayarak öldürdü. vücudunun bazı kısımları.

“Eşini kasten öldürmek” suçundan dava açılan sanık, Denizli 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
istanbul eşya depolama
Başa dön tuşu