Haber

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ekonomik verileri görüştü

Asgari Fiyat Tespit Kurulu’nun ikinci toplantısında Hazine, Maliye ve Ticaret bakanlıkları ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcileri ekonomik bilgilere ilişkin sunumlar yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda 2,5 saat süren Taban Fiyat İzleme Komitesi’nin ikinci kapalı toplantısının ardından TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak ve TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç basına açıklamalarda bulundu.

Toplantıda Hazine ve Maliye ve Ticaret bakanlıkları ile TÜİK temsilcilerinin sunumlarını yaptıklarını belirten Kavlak, bu kurumlardan ek bilgi talep ettiklerini söyledi.

“Yavaş yavaş rakamlar konuşulmaya başlanacak”

“Bugün yapılan sunumları TÜRK-İŞ yönetimi ile değerlendirip yarın sabah açıklama yapacağız” diyen Kavlak, üçüncü toplantının tarihinin sorulması üzerine, “Üçüncü toplantı için bir tarih belirlemedik. gelmesini istediğimiz sunumları bekleyin.” değerlendirmesini yaptı.

Görüşmede rakam konuşulup konuşulmadığı sorusuna Kavlak, “Bir rakam konuşulmadı. Bir sonraki görüşme son olur mu bilmiyorum ama artık yavaş yavaş rakamlar konuşulmaya başlayacak” dedi. o cevapladı.

TİSK Genel Sekreteri Koç, ilgili kurumların sunumlarına da değinerek, talep ettikleri ek bilgilerin hazırlanmasının ardından tekrar ortaya çıkacaklarını söyledi.

“Asgari ücret işveren desteği” sorusuna Koç, “Burada önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da asgari ücret işveren desteği masaya yatırılıyor. Bu konudaki talebimizi yineledik.” terimleri kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
istanbul eşya depolama
Başa dön tuşu