Ekonomi

Avrupa hisseleri sağlık sektöründeki kayıplar ve madencilik sektöründeki kazançların etkisiyle yatay seyrediyor

Avrupa borsaları Salı günü pan-Avrupa piyasalarının da etkisiyle istikrarlı bir seyirle başladı STOXX 600 Endeks 0822 TSİ itibarıyla 472,66 puanda bulunuyor. Endeksin istikrarı, madencilik hisselerindeki artışın sağlık paylarındaki düşüşle dengelendiği zıt sektör hareketlerinin bir sonucuydu.

Madencilik sektörü özellikle metal fiyatlarındaki artışın etkisiyle %1,4 gibi önemli bir artış gösterdi. Artış, Çinli yetkililerin sorunlu borsalarını desteklemek için yaklaşık 2 trilyon yuan (278,98 milyar dolar) tutarında önemli bir mali enjeksiyon yapmayı düşündükleri haberinin ortasında geldi. Sanayi sektörünün de olumlu ivme kazanmasıyla birlikte Schindler Holdings’in hisselerindeki %2,2’lik artış dikkat çekti. İsviçreli asansör üreticisinin hisseleri Jefferies analistleri tarafından “bekletme” durumundan “satın alma” durumuna yükseltildi.

Öte yandan sağlık sektörünün %0,36 oranında gerilemesi STOXX 600 endeksinin genel kazanımlarını sınırladı. Ayrıca dünyanın en büyük saat üreticisi Swatch Group’un 2023 sonuçlarına ilişkin pazar beklentilerini karşılayamaması nedeniyle hisseleri %3,4 oranında düştü.

Yatırımcılar, Avrupa Merkez Bankası’nın hafta sonunda yapacağı ve faiz oranlarının gelecekteki yönü hakkında fikir vermesi beklenen politika toplantısını da yakından takip ediyor.

Diğer piyasa haberlerinde euro bölgesi TSİ 15.00’te tüketici güvenine ilişkin flaş tahminler yayınlayacak ve bu tahminler piyasa duyarlılığını etkileyebilir.

Piyasa işlemlerinde kullanılan döviz kuru 1 dolar – 7,1690 Çin yuanıydı.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
istanbul eşya depolama
Başa dön tuşu