Haber

Bursa’da Karacabey Boğazı daha temiz olacak

BURSA (İGFA) –Bursa Büyükşehir Belediyesi atık su arıtma konusunda da örnek yatırımlara imza atıyor.

Karacabey’de yıllardır beklenen Yeniköy Atıksu Arıtma Tesisi’nin temelini geçtiğimiz mart ayında atan Büyükşehir Belediyesi, inşaatı hızla sürdürüyor.

Karacabey’de Boğaz, Bayramdere ve Kurşunlu yerleşimlerine hizmet verecek tesis günlük 4 bin 400 metreküp kapasiteye sahip olacak.

AB standartlarında ileri biyolojik kentsel arıtma prosesine uygun olarak hizmet verecek tesisteki arıtılmış su, ultraviyole dezenfeksiyonun ardından derin deşarjla Marmara Denizi’ne deşarj edilecek. Böylece Kurşunlu sahilinde bu yıl ilk kez mavi bayrak dalgalanan Karacabey Boğazı’nda deniz suyu kalitesi daha da artacak.

HIZLI ADIMLAR ATIYORUZ

Arıtma tesisi yatırımlarının ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıdığını hatırlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Son yıllarda büyük bir müsilaj sorunu ülkenin gündemine geldi. Bunun bir daha yaşanmaması ve denizlerimizin daha temiz hale getirilmesi amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğiyle ilgili tüm illerle toplantılar yapıldı. Mevcut çalışmalarımızı gözden geçirip gerekli adımları hızla atmaya devam ettik. Arıtma tesisimiz AB standartlarında ileri biyolojik kentsel arıtma sürecine uygun olarak hizmet verecektir. Tesiste arıtılan su, ultraviyole dezenfeksiyon işleminin ardından derin deniz deşarjı yoluyla Marmara Denizi’ne deşarj edilecek. “Karacabey Taşkın Ovası ormanlarının ve Marmara Denizi’nin korunması için üzerimize düşeni büyük bir titizlikle yapmaya devam edeceğiz” dedi.

kabaduzajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
istanbul eşya depolama
Başa dön tuşu