İş

Gençlik ve Spor Bakanı’ndan Genç İşadamları Kongresi’nde Gençlere Yatırım Çağrısı

Uğur GÜLBOY/GENÇ MÜSİAD öncülüğünde düzenlenen 8. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi (UGİK) Şişli’de gerçekleştirildi. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi’nde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Bu fon, Aile ve Gençlik Fonu’nun gençlik bölümünde genç girişimcileri desteklemek amacıyla kuruldu. Gençlerimizin girişimciliğini desteklemek için orada ciddi çalışmalar yapacağız. insanlar.” söz konusu. Bakan Bak, “Genç MÜSİAD üyelerine ve iş adamlarına özellikle şunu söylemek istiyorum. İnsana yatırım yapın, gençliğe yatırım yapın, okuyan çocuklara yatırım yapın, mühendislere, üniversitelerdeki parlak gençlere yatırım yapın, Türkiye’nin geleceğine yatırım yapın.”

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, “Dolayısıyla tüm yardım gemileri ve tüm ihtiyaçlar Filistin kontrolündeki bölgeye giriyor. Dolayısıyla tüm yardım gemileri ve tüm ihtiyaçlar Filistin kontrolündeki bölgeye giriyor. Dolayısıyla bu, oraya yapılan her ihracatın yapıldığı anlamına gelmemeli” dedi. Yahudi işadamları tarafından.” dedi.

Genç MÜSİAD öncülüğünde düzenlenen 8. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi (UGİK) Şişli’de gerçekleştirildi. Kongrenin açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Davut Gül, MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı ve Genç MÜSİAD Başkanı Cahit Ersosyal katıldı. Açılış konuşmalarının ardından iş adamlarının katılımıyla paneller düzenlendi.

“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE YATIRIM YAPIN”

Açılış programında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak özellikle bu dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Aile ve Gençlik Fonu kuruldu. Bu fon 2013 yılında kuruldu. Aile ve Gençlik Fonu’nun genç girişimcileri desteklemek için gençlik bölümü var. Orası çok önemli. Şirket olarak gençlerimizin girişimciliğini desteklemek için çalışacağız. Gençlik merkezlerinde gençlerimize yönelik teknoloji atölyelerimiz var. Çok güzel gençler orada yetişiyor, fırsatları takip eden insanlar var, yurt dışından döndüğümde 1992 yılında yapay zekadan bahsediyorduk. Bunları özelde konuşuyorduk, üniversitede de bunları konuşuyorduk. çok önemli.” Kıymetli; Siz Genç MÜSİAD üyelerine, iş adamlarına özellikle şunu söylemek istiyorum. İnsana yatırım yapın, gençliğe yatırım yapın, okuyan çocuklara yatırım yapın, mühendislere yatırım yapın, üniversitelerdeki parlak gençlere yatırım yapın, Türkiye’nin geleceğine yatırım yapın” dedi.

“ÜLKEMİZİN SAĞLADIĞI GELİŞMELERDEN VE GÖSTERDİĞİMİZ PERFORMANSTAN GURUR DUYUYORUZ”

Konuşmasına devam eden Bakan Bak, “İşte örneklerden biri. Ben özellikle 2011-2023 yılları arasında parlamentoda görev yaptım. Dışişleri Konseyi’nde görev yaptım, NATO Parlamenter Asamblesi’nde görev yaptım. Gittiğimiz her yerde gurur duyduk. Ülkemin kaydettiği gelişmeler ve gösterdiğimiz performans. Parlamenter diplomaside bunları konuştuk. İş dünyasındaki deneyimlerimizi çok çok güçlü bir şekilde paylaştık. San Diego’da bir toplantıya gittik. Bildiğiniz gibi General Atomics insansız hava aracı yapıyor. İsmimizi masaya koydular. Oradaki teknik heyet dedi ki, ‘Türkiye artık insansız hava aracı yapan ülkelerden biri.’ dedi. Ben de ‘Çok teşekkür ederiz’ dedim. Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı, çok teşekkür ederim.’ Bunu Türk yatırımcılar ve genç işadamları başardı” dedi.

“HER İHRACATIN YAHUDİ İŞ ADAMLARI TARAFINDAN YAPILDIĞI ANLAMINA GELMEYİN”

Açılış töreninde bir konuşma yapan MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD üyelerinin 7 Ekim’den bu yana bölgeye yardım göndermeye devam ettiği ancak bu yardımların İsrail’e gittiği yönündeki söylentileri yalanlayarak, “Üyelerimiz devletle ticaretini artırdı” dedi. Bu dram ve baskı yaşanırken İsrail’in para peşinde koştuğuna dair iddialar var.Değerli dostlar öncelikle şunun altını çizmemiz gerekiyor: Filistin’de Yahudi işgali altında yaşayan 10 milyona yakın Filistinli kardeşimiz var. Dolayısıyla oradaki tüm yardım gemileri ve tüm ihtiyaçlar Filistin kontrolündeki bölgeye giriyor. Dolayısıyla Filistinli tüccarlar orada iş yapmaya devam ediyor. Oradaki halkın ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyorlar. Dolayısıyla bu, oraya yapılan her ihracatın bir bedeli olduğu anlamına gelmemeli. Ayrıca biz MÜSİAD olarak Yahudi iş adamlarını ve yapılan ticareti bu noktada çok etik bulmuyoruz, bunu yapan iş adamları varsa da buna katılmıyoruz. “Buradan bir kez daha belirtiyorum” dedi.

uzunderehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
istanbul eşya depolama
Başa dön tuşu