Haber

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nu koltuktan indirmeye kararlı: Hem CHP hem de Türkiye değişecek

14 Mayıs seçimlerindeki yenilginin ardından CHP’de değişim tartışmasını başlatan ve dolaylı olarak Başkan Kılıçdaroğlu’nun görevden ayrılması gerektiğine değinen İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’ndan dikkat çeken bir hamle daha geldi. Ankara’da CHP’nin 100. yıl kutlamalarına katılmayan İmamoğlu, Cumhuriyet gazetesi için yazdığı yazıda dikkat çekici ifadeler kullandı.

“BÜYÜK BİR ATLAMAYA İHTİYACIMIZ VAR”

Yazısında Almanya, Japonya ve Güney Kore’nin savaş sonrası ekonomide geldiği noktaya değinen İmamoğlu, “Bugün böyle büyük bir atılım lazım” diyerek sözü CHP’deki değişim tartışmasına taşıdı.

İmamoğlu, CHP’nin 100. yıl kutlamalarına katılmadı

“MİLLET, tereddüt etmeden iktidara gelecektir”

CHP’nin mutlaka yaşaması gereken bir değişime ihtiyaç olduğunu vurgulayan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Bugün CHP ve muhalefete hükümet vizesi vermeyen millet, Türkiye’yi Türkiye’ye dönüştürecek bir muhalefet görüyor. hızla zenginleşip güçlü ve adil bir Türkiye inşa edecekler, tereddütsüz iktidara gelecekler. Milletin CHP’yi değişime zorlamasının nedeni budur. Bizim en önemli ve en acil görevimiz bu muhalefeti hep birlikte oluşturmaktır. Yol bunu yaratmak, ülkenin tüm yurtseverlerini birleştiren yeni, kapsayıcı ve güçlü bir vizyonun öyküsünü yazmaktır.

“CHP DEĞİŞECEK, Türkiye DEĞİŞECEK”

Türkiye’nin çoğulcu demokrasiye ve sıçramalı kalkınmaya ihtiyacı var. Türkiye ikinci yüzyıla girerken değişime ve yeni bir hikayeye ihtiyacı var. Bu hikayeyi bu milletle yeniden yazacağız. Bir açıklama ve sözle bitireyim. Benim tespitim şudur: CHP değişirse Türkiye değişir. Benim sözüm şu olsun: CHP değişecek, Türkiye değişecek.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
istanbul eşya depolama
Başa dön tuşu