Ekonomi

İstanbul’da yaşamanın aylık maliyeti belli oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İPA’nın Ocak ayı ‘İstanbul’da Hayat Pahası Araştırması’ yayımlandı. İstanbul’da yaşam maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 80,29 arttı.

İstanbul’da 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 53 bin 58 lira olarak hesaplandı. İstanbul’da yaşam maliyeti bir önceki aya göre yüzde 7,93 arttı. Geçtiğimiz yılın ocak ayıyla karşılaştırıldığında İstanbul’da yaşam maliyetindeki yıllık (son 12 ay) artış yüzde 80,29 oldu.

Ocak ayında İstanbul’da 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 53 bin 58 lira olarak hesaplandı. İstanbul’da ortalama yaşam maliyeti geçen aya göre 3 bin 899 lira arttı.

MAKARNA FİYATI YILLIK BAZDA YÜZDE 52,83 ARTTI

Temel tüketim maddelerinin geçen yılın ocak ayına göre fiyat artışlarına bakıldığında en dikkat çekici fiyat artışlarından birinin de yüzde 52,83 artışla makarna fiyatlarında olduğu görüldü.

Temel besin maddelerinin yıllık değişimleri incelendiğinde fiyatı en çok artan ürünün yüzde 94,26 ile kuru fasulye olduğu görüldü. Bunu yüzde 89,06 ile çay takip ederken, değişim yüzde 86,85 ile tavuk etinde gerçekleşti. Bebek bezi fiyatı yüzde 82,38; Mercimekteki artış ise yüzde 85,88 oldu.

haber-susuz.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
istanbul eşya depolama
Başa dön tuşu