Haber

Kardeş Eli Derneği Bartın’daki maden şehitleri anısına Uganda’da su kuyusu açtı

Kardeş Eli İnsani Yardım Derneği, Bartın Amasra’daki maden ocağında meydana gelen patlamada yaşamını yitiren maden şehitleri anısına Afrika ülkesi Uganda’da su kuyusu açtı.

Dernekten yapılan açıklamaya nazaran, Amasra’daki maden ocağında gerçekleşen patlama nedeniyle hayatını kaybeden 41 maden şehidinin anısını yaşatmak adına suya en çok ihtiyaç duyulan bölgelerin başında gelen Doğu Afrika ülkesi Uganda’da su kuyusu hizmete açıldı.

Farklı ülkelerde yardım çalışmaları yürüten dernek, açtığı su kuyusuyla maden şehitlerinin isimlerini yaşatmayı hedefliyor.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Kardeş Eli İnsani Yardım Derneği Genel Müdürü Uğur Erkoca, 41 işçinin anılarına sahip çıktıklarını ve unutmadıklarını belirtti.

Erkoca, açılan kuyu ile pak su külfeti yaşayan halkın içilebilir su gereksinimini karşılarken, maden şehitlerinin ailelerinin acısını bir nebze de olsa hafifletmeyi istediklerini bildirdi.

Hayırseverler, derneğin bağış kampanyalarına takviye olmak için “www.kardeseli.org.tr” adresinden bilgi alabiliyor. ???????

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
istanbul eşya depolama
Başa dön tuşu