Haber

Kısaca Edirne’den

Bulgaristan Turizm Bakanı İlin Dimitrov, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Dimitrov, Edirne’ye geldi.

Üniversitede bir araya gelen Dimitrov ve Tabakoğlu, yüksek öğrenim, staj hareketliliği, turizm eğitimi ve IPA Sınır Ötesi İşbirliği alanındaki değişim programları başta olmak üzere Trakya Üniversitesi ile geliştirilebilecek iş birlikleri ve projeler hakkında istişarelerde bulundu.

Rektörlükte gerçekleştirilen toplantıda, Rektör Yardımcısı ve Dış Bağlantılar Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği Bölüm Lideri Prof. Dr. Emel Gönenç de yer aldı.

Trakya Üniversitesi’nde “Varız” etkinliği düzenlendi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Trakya Üniversitesi’nde “Varız” etkinliği düzenlendi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte öğrenci toplulukları, özel gereksinimli bireyler için hazırladıkları resim ve oyun stantları ile engelli bireylerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmeye çalıştı. açtıkları stantlar.

Rektör Prof. , çalışanlar ve özel gereksinimli bireylerin sosyal yaşamda karşılaşabilecekleri engelleri ortadan kaldırmak ve onlara destek olmaktır.” sözlerini kullandı.

Tabakoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer fuayede bulunan stantları gezerek bilgi aldı ve etkinliklere katıldı.

Avrupa Atık Azaltma Haftası kapsamında etkinlikler düzenlendi

Avrupa İsrafı Azaltma Haftası kapsamında Trakya Üniversitesi’nde etkinlikler düzenlendi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, öğrenci toplulukları atık azaltma, eserlerin yeniden kullanımı ve malzeme geri dönüşüm stratejileri konularında bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirdi.

Eczacılık Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, herkesin doğayı koruması ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarması gerektiğini belirterek, bu konuda herkese görev düştüğünü söyledi. .

Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belgin Elipek ise su, hava ve atmosferin kendi kendini temizleme kapasitesine sahip olduğuna ancak aşırı kirlilik nedeniyle bu kapasitenin aşıldığına dikkat çekerek, çevre kirliliğinin önüne geçilmesi gerektiğini belirtti. önlenmiş.

Ayrıca farklı kampüslerde düzenlenen etkinliklerde karbon salınımına ve israfa dikkat çekildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
istanbul eşya depolama
Başa dön tuşu