Teknoloji

Serinin Devam Oyunu Dungeons 4 Türkçe Dil Desteğiyle Geliyor

 
Realmforge Studios tarafından geliştirilen ve Kalypso Media tarafından yayınlanan simülasyon, strateji ve taktik oyunu Dungeons 4, 9 Kasım’da geliyor.
 
İlgi çekici serinin yeni oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan sıra tabanlı taktik oyununda düşmanlara karşı savaşıyoruz ve burada kullandığınız taktikler ile diğer gerçek zamanlı tabanlı taktik oyunlarda olduğu gibi benzer şeyleri burada da yapabiliyoruz. . Zindanlara geçerek burada farklı düşmanlarla karşılaşabiliyoruz, ilerledikçe hem yer altı hem de yer üstü dünyasıyla karşılaşabiliyoruz, burada kötülüğün büyümesini engelleyebiliyoruz ve kötülüğü ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmak üzere yola çıkıyoruz. Aynı zamanda farklı bölgelere doğru ilerleyebilir, yeşil ormanlardan ovalara doğru ilerleyebilir ve aynı zamanda bu yerleri keşfetmeye çalışarak farklı düşmanlarla karşılaşabiliriz.
 
Gerçek zamanlı taktik oyunu
 
 
 
Gerçek zamanlı taktik oyunlarında genellikle her oyuncu farklı bir deneyim yaşar çünkü burada kullandığınız taktikler oyuncudan oyuncuya farklılık gösterir ve siz de bu varyasyonlarla yerinizi alabilirsiniz. Oyunda farklı taktikler yapabilir, gerçek zamanlı olarak düşmanları alt etmeye çalışabilir, aynı zamanda taktiklerinizin oyundaki yansımasını da görebilirsiniz.
 
Oyunda kontrol edebileceğiniz birden fazla karakter bulunuyor ve burada kendi grubunuzu oluşturabilirsiniz. Aynı şekilde grubunuzla farklı düşmanlara karşı yeni saldırılar yapabilir ve onların saldırılarına karşılık verebilirsiniz. Zindanlara girip aynı zamanda bu zindanları keşfedebileceğiniz yeni bir macera yapım aşamasında bizi bekliyor ve biz de zaferlere ulaşmak için elimizden geleni yapmak üzere yola çıkıyoruz. 4. oyunuyla karşımıza çıkmaya hazırlanan yapımda yeni mekanikler, yeni düşman çeşitliliği ve dahası yer alıyor. Bunlarla yeni bir maceraya atılabiliriz.
 
Grubumuzu genişletebiliriz
 
 
 
Oyun sırasında farklı yaratıkları ve tuhaf karakterleri de grubumuza alıp kendi grubumuza dahil edebiliriz. Bu nedenle oyundaki yaratıklarımızın ihtiyaçlarını karşılamamız gerekiyor ve onların ihtiyaçlarını karşılayabiliriz. Bu gereklilik doğrultusunda elbette oyunda farklı karakterleri ele alıyoruz ve bu yapı sayesinde her karakterin ihtiyaçlarını karşılayıp düşmanlara karşı daha sağlam durabiliyor, aynı zamanda bu dünyaya musallat olan kötülüğü de ortadan kaldırmaya çalışıyoruz.
 
Geliştirici gruba göre serinin yeni oyununda her şeyin daha büyük ve daha iyi olacağı belirtiliyor ve vurgulanıyor. Bu nedenle oyuncular ve hayranlar burada daha iyi mekanikler ve daha gelişmiş sistemler bekleyebilirler. Bu olması gereken bir yapı olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü serinin devamında orijinal yapının korunması gerekirken yeni mekanik ve sistemlerin de dahil edilmesi gerekiyor. Dolayısıyla bu yeniliklerle birlikte devam oyunları da sıklıkla karşımıza çıkıyor ve devam oyunlarında da bir gelişme yaşanıyor.
 
Gelişme hissini hissedemiyorsak ve yeni bir içeriğin olmadığını görüyorsak maalesef devam filmi diyemeyiz, tam olarak oyunun bir sonraki bölümü diyebiliriz. Dolayısıyla geliştirici grupların devam filmlerinde büyük işler başarması gerekiyor ve bizim de devam filminin bu şekilde olması gerektiği sonucuna varmamız gerekiyor. Dolayısıyla bu kısımda geliştirici gruplarının rolü oldukça büyük.
 
Türkçe dil desteği var
 
 
 
Serinin devamı Türkçe dil desteğiyle gelmeye hazırlanıyor ve bu destekle Türk oyuncuların gözdesi olmayı bekliyor. Elbette önceki yıllara göre daha fazla oyunda Türkçe dil desteği karşımıza çıkıyor ve birçok grup da bu destekle karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyuncuların Türkçe olarak çıkan oyunların olması ve özellikle bu tarz oyunlarda bu özellik ve desteklere sahip olması gerçekten önemli. Çünkü bazı noktalarda gerçekten detaylı bilgiye ihtiyaç duyuluyor ve bu bilgiyi kendi dilimizde anlamak çok önemli.
 
Dolayısıyla elbette geliştirici ekiplerden ve yayıncılardan bu yöntemlerin devamını bekliyoruz. Dille ilgili temel noktayı da biliyorsunuz: İngilizce bilmek ya da bilmemek değerli değil (Tabii ki bu insanlar için önemli ama konumuz bu değil). Önemli olan ana dilimizi daha fazla oyunda görmek ve bu bağlamda ana dilimizin daha da yayılmasını sağlamaktır. Bu sayede geliştirici gruplara ve yayıncılara dileklerimizi iletebilir ve oyunlara Türkçe dil desteği eklemelerini isteyebiliriz. Bunun dışında elbette İngilizce bilenler de İngilizce oynayabilir ancak ana dil ile oyun oynamak gerçekten farklı bir deneyim sağlıyor.
 
 
 
Oyun daha çok yukarıdan aşağıya bir yapıya sahip ve gerçek zamanlı strateji içerisinde yer aldığınız ve grubunuzla birlikte ilerlemeye başladığınız bu oyunda farklı saldırılar gerçekleştirebiliyorsunuz. Yukarıda da belirttiğim gibi oyunda farklı bölgelere ilerleyebilir ve bu bölgelerde dilediğinizi yapabilirsiniz. Bölgelerde farklı düşmanlarla karşılaşabiliyoruz ve onları yenmek için elimizdeki grubu yönetebiliyoruz.
 
Gerçek zamanlı tepki verebileceğimiz ve düşmanları ortadan kaldırabileceğimiz üretimde farklı stratejiler belirleyip farklı planlara odaklanmak çok önemli. Çünkü bu tür oyunlarda yaptığınız hamlelerin çok değerli olduğunu biliyorsunuz ve sahip olduğunuz yetenekleri düşmanlara karşı en uygun şekilde kullanmanız çok önemli. Bu tür oyunlarda gerçekten karakter geliştirme kısmı ön plana çıkıyor ve karakterimizle belirli becerileri kullanmak büyük beceri gerektirebiliyor. Dolayısıyla buradayken gerçek zamanlı olarak kendi grubunuzu yönetebilir ve bu düşmanları yenmek için anında tepki verebilirsiniz.
 
Hem tek oyunculu hem de çevrimiçi iş birliği modu desteğini içerir
 
 
 
Dungeons 4 hem tek oyunculu hem de çevrimiçi iş birliği modlarını destekler. Bu nedenle hikayeyi ve oyunun diğer bölümlerini tek oyunculu modda deneyimleyebilir veya arkadaşlarınızla tamamen co-op modunda oynayabilirsiniz. Böylece bu modların seçimi tamamen size kalmış olup, burada istediğiniz deneyimi yaşayabilir ve seçiminizi yapabilirsiniz. Ancak bu tür oyunları arkadaşlarınızla birlikte oynamak belki daha fazla eğlencenin kapısını aralayabilir. Bu nedenle bu tür oyunları arkadaşlarınızla birlikte oynamanızı tavsiye ederim.
 
Buhar sayfası
 
Gerçek zamanlı strateji unsurlarıyla ön plana çıkmaya hazırlanan serinin yeni oyunu Dungeons 4, 9 Kasım’da oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun Steam sayfası şu an açık, dilerseniz dilerseniz Steam sayfasındaki istek listenize ekleyebilir ve yayınlandığında bildirim alabilirsiniz. Onun dışında bu tarz oyunları seviyorsanız bu oyuna göz atabilir ve deneyebilirsiniz.
 
Ayrıca oyunun şu anda Steam sayfasında demo sürümü de bulunuyor. Bu demo sürümünü tamamen ücretsiz olarak indirebilir ve bu demo sürümü sayesinde oyunun yapısını öğrenip deneyimleyebilirsiniz. Bu nedenle oyunu istek listenize eklemeden önce bu demo sürümünü indirip oynayabilirsiniz ve bu demo sürümü sayesinde oyunu satın alıp almayacağınıza da karar verebilirsiniz. Bu nedenle bu sürümü deneyip oyunun belli bir bölümünü ücretsiz oynamanız sizin için faydalı olacağını söyleyebilirim.
 
oyun fragmanı
 
 

haber-havran.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
istanbul eşya depolama
Başa dön tuşu