Haber

Son dakika! Bakan Akar’ın Hatay’a sığınmacı akını olduğu yönündeki iddialarını yalanladı

“Depremde ağır hasar gören Hatay’a Suriyeli sığınmacı akını olduğu” ve merkez üssü Pazarcık olan “yüzyılın felaketi”nin hemen ardından “sınırlarda toplu geçiş olduğu” iddiaları Kahramanmaraş’ın ve Elbistan ilçeleri ile 11 ili etkileyen sosyal medyadaki bazı hesaplar üzerinden servis edilmeye başlandı. başladı.

“SURİYELİLER KESİNLİKLE TOPRAKLARINA DÖNDÜLER”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte sınır hattında kara ve hava denetimleri yaparken, sınırın sıfır noktasındaki sınır karakollarında da denetimlerde bulundu. İlk olarak Yayladağı Sınır Kapısı’na giden Akar, buradaki çalışmaları yerinde gördü. Kapıdaki gümrük görevlisine “Suriyeli sığınmacı” iddialarını hatırlatan Akar, “Buradan gelişigüzel bir giriş yok. tek yön.”

“SINIRDA HAREKET YOK”

Bakan Akar daha sonra Şehit Sözleşmeli Er Mustafa Uygun Hudut Polis Karakolu’na giderek inceleme ve incelemelerde bulundu. Sınır uzatmasını da alan Akar, faaliyetlere ilişkin brifingi dinledi ve talimat verdi. Akar’a “Türkiye’ye geçen mülteci sayısının arttığı” iddiasını hatırlatan sınır bölük komutanı ve sınır karakol komutanı, “Sorumluluk sahamızın tamamı termal kameralar ve insansız hava araçlarıyla 7/24 izleniyor. Sınırda herhangi bir hareketlilik yok. Şu anda herhangi bir rastgele geçiş girişimi yok. Konu o değil” dedi.

“TÜM İDDİALAR KESİNLİKLE GERÇEK DEĞİLDİR”

Bakan Akar, burada yaptığı inceleme ve incelemelerin ardından hudut hattının sıfır noktasındaki 1100 rakımlı Denizgören Hudut Karakolu’na geçti. Karakol ve gözetleme kulesine gelişinde sınır kontrolü yapılan Akar, yasa dışı geçiş girişimi olup olmadığı sorusuna “Hayır” yanıtı alarak, çalışmalar hakkında brifing aldı ve talimat verdi. Söz konusu iddiaları hatırlattığı bölge köylerinde de vatandaşlardan ve muhtarlardan aynı cevabı alan Akar, şunları kaydetti: Bu iddialar tamamen gerçek dışıdır.Sınır kapısından da sınırdan da geçiş yoktur.Konuyla ilgili yetkililerden bilgi aldık, yerinde incelemelerde bulunduk.Suriye vatandaşlarının gerçek olduğunu söylediler. Türkiye’den Suriye’ye bir şekilde geçmişti. Sınırlardan, hudut kapılarından ülkemize geçiş söz konusu değil.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
istanbul eşya depolama
Başa dön tuşu