Haber

Xi ile Kongo Cumhurbaşkanı Diplomatik İlişkilerin 50. Yılını Kutladı

BEİJİNG, 24 Kasım (Xinhua) — Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi Perşembe günü ikili diplomatik alakaların normalleşmesinin 50. yıl dönümü hasebiyle birbirlerine tebrik bildirileri gönderdi.

Xi iletisinde, son yarım yüzyılda Çin-KDC bağlantılarının sağlam ve istikrarlı bir biçimde geliştiğine ve klasik dostluğun daima derinleştiğine işaret etti.

Xi, son yıllarda iki ülkenin, kazan-kazan işbirliğine dayalı stratejik bir iştirak kurduğunu ve pratik işbirliğinde verimli sonuçlar elde ederek halklarının refahını büyük ölçüde güzelleştirdiğini belirtti.

İkili alakaların geliştirilmesine büyük değer verdiğini kaydeden Xi, karşılıklı siyasi inancı derinleştirmek, Nesil ve Yol işbirliğini güçlendirmek ve Çin-KDC bağlantılarında yeni umutları ortaklaşa oluşturmak için 50. yıl dönümünü bir fırsat olarak kıymetlendirerek Cumhurbaşkanı Tshisekedi ile çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Tshisekedi ise, Xi’nin Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreterliği’ne tekrar seçilmesi nedeniyle bir defa daha içten tebriklerini iletti ve son yarım yüzyılda ikili münasebetlerin daima ve sağlam bir gelişme kaydettiğini söyledi.

Tshisekedi, iki ülke ortasındaki klâsik dostluğu derinleştirmeye ve halkların faydasına olacak formda KDC ile Çin ortasındaki stratejik iştirakte yeni muvaffakiyetler elde etmeye istekli olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
istanbul eşya depolama
Başa dön tuşu