Yaşam

Yarıyıl tatili heyecanı Karşıyaka’da yaşanacak!

Kentte vatandaşları sosyal hayatla buluşturmak amacıyla çeşitli yatırımları hayata geçiren Karşıyaka Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklara özel bir program hazırladı.

Yarıyıl tatilinde de Karşıyaka Belediyesi Evrensel Çocuk Merkezi ve planetaryumda çocukların eğlenerek öğrenmeleri, çevre ve bilim konusunda farkındalık kazanmaları amacıyla eğitim programları düzenlenecek.

Her yaştan vatandaşa dokunacak hizmetler üreten Karşıyaka Belediyesi, yarıyıl tatilinde çocukları bilim ve eğlenceyle buluşturacak. Karşıyaka Belediyesi Evrensel Çocuk Merkezi ve planetaryumda paleontologlar, biyologlar, fizikçiler, aile-çocuk danışma rehberi ve müze rehberlerinin hazırladığı program kapsamında yarıyıl tatiline özel atölye çalışmaları, sinema gösterimleri ve dans gösterileri yapılacak. Diğer taraftan; Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi birbirinden lezzetli atölyeleriyle çocukları da ağırlayacak.

 

EĞİTİM ETKİNLİKLERİ, BİRBİRLERİ

Türkiye’de alanında ilk ve tek olan Evrensel Çocuk Merkezi Karşıyaka Eğitim Kampüsü’nde çamur atölyelerinden fosil bilimciler atölyelerine kadar çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Çocuklar yarıyıl tatilinde hem eğlenecek hem de öğrenecek. Merkezde tatil süresince çeşitli yaş gruplarına yönelik; ‘Kuvvet ve Hareket Atölyesi’, ‘Bez Çanta Boyama Atölyesi’, ‘Yıldızların Parmak İzi Atölyesi’, ‘Dino Kaşifler Atölyesi’, ‘Fosil Bilim Adamları Atölyesi’, ‘Rüyamdaki Gezegenler Atölyesi’, ‘Parfüm Atölyesi’, ‘Tutkal Yapımı Atölyesi’ ‘, ‘İskelet Sistemi Atölyesi’ ve ‘Manyetik Çamur Atölyesi’ etkinlikleri gerçekleştirilecek. Hafta sonları programa ek olarak ekstra bir oturum olarak ‘Bez Çantası Boyama Atölyesi’nde 4-7 yaş arası minikler ağırlanacak. Bunlara ek olarak; ‘Ormanda Biri Var’ adlı tiyatro oyunu 20-23-25-27-29-30 Ocak ve 1-3 Şubat tarihlerinde gösterime girecek. Balon gösterisi, dans gösterisi ve yüz boyama etkinlikleri 21-22-24-26-28-31 Ocak ve 2 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek.

 

TÜM EVREN BİR YARIKÜREDE

Evrensel Çocuk Merkezi Karşıyaka Eğitim Kampüsü bünyesinde Eylül 2021’de açılan ve Ege Bölgesi’nin en büyüğü olan planetaryumda tatile özel sinema gösterimleri de gerçekleştirilecek. Hafta içi her gün ‘Işığın Krallığı’, ‘Çocuklar için Güneş Sistemi’, ‘Ağaçların Hayatı’, ‘Astralis’, ‘Işıkla Yolculuk’ ve yeni eklenen ‘Dünya Dışı’ filmler gösterilecek. Hafta sonu ‘Işık Krallığı’ adlı sinema ekstra oturum olarak seyirciyi ağırlayacak. Mekanın çapı 16 metre olan kubbe şeklinde bir çatısı var; Özgün yapısı, mimarisi, büyüklüğü, içeriği ve teknolojik özellikleriyle dikkat çekiyor. Türkiye’nin en donanımlı ve yüksek kapasiteli planetaryumları arasında yer alan tesis, 360 derecelik bir evrende film izleme imkanı sunuyor.

 

MACERANIN ADRESİ!

Kısa sürede çocuklar ve gençler arasında oldukça popüler hale gelen ve maceranın yeni adresi olarak gösterilen Yalı İlçesi’ndeki Macera Parkı, yarıyıl tatilinde de hizmet vermeye devam edecek. Tesisin 65 metrelik zipline, tırmanma duvarı ve üst kat halat parkurunun bulunduğu kısmı; 7 yaş üzeri, 120 cm’den uzun ve 40-120 kg arası tüm misafirlere hizmet vermektedir. Bu bölümdeki ip parkuru geometrik ip, hamak köprüsü, ayak izi basamağı, sallanan lastik ve komando köprüsünden oluşmaktadır. İp parkuru, fileli trambolin ve salto trambolinden oluşan alt kat bölümü 4 yaş ve üzeri kitleye hitap etmektedir. Burada ip parkurunda toplam 9 farklı oyun seti bulunmaktadır. Minikler kum torbası, tüp geçişi, sandık köprü ve lastik köprü oyunlarında maceranın ve eğlencenin tadını çıkarıyor. Ayrıca alan içerisinde yer alan Adventure Park Cafe de kullanıcılara ve site sakinlerine hizmet vermeye devam ediyor.

 

MSM’DE LEZZET ATÖLYELER

Diğer taraftan; Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş. Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi, yarıyıl tatilinde de çocuklara ve gençlere yönelik keyifli atölyeler düzenleyecek. Program kapsamında 23 Ocak’ta ‘Mutlu Pizzalar’ (5-12 yaş), 28 Ocak’ta ‘Bom Bom Chocolate’ (5-12 yaş) ve ‘Young Mexican Taco’ (12-17 yaş), ” Şef Adnan Öztürk ile Young Sushi’ (12-17 yaş) atölyeleri ve ‘Genç Barista’ (14-17 yaş) atölyeleri 29 ve 30 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

 

ANNE VE ÇOCUKLARI

Anne-çocuk atölyeleri kapsamında 26 Ocak’ta ‘Pizza’, 27 Ocak’ta ‘Şef Ezgi Canbaz ile Cupcake Tasarımı’ ve 28 Ocak’ta ‘Şef Adnan Öztürk ile Suşi’ yapımına ilişkin bilgiler paylaşılacak. Bu atölyelere 5-12 yaş arası çocuklar anneleriyle birlikte katılacak.

Ahmet Taner Kışlalı Park Gondol Cafe yanında yer alan MSM’de sınırlı kontenjanla düzenlenen workshoplara katılmak isteyenler 0232 337 26 44 veya 0552 037 00 47 numaralı telefonu arayarak detaylı bilgi alıp ön kayıt yaptırabilirler.

 

“KALİTELİ VE ÇAĞDAŞ TESİSLERİMİZİ BEKLİYORUZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr., çocukların tatil boyunca boş zamanlarını eğlenceli ve kaliteli aktivitelerle geçirmelerini sağlamak amacıyla bir program hazırladıklarını vurguladı. Cemil Tugay, “Geleceğimizi inşa edecek çocuklarımız umutla ilerlemeli ve sahip oldukları evrensel değerlere sahip çıkmalı; Ayrıca onların sanatla, bilimle, sporla büyümelerine yardımcı olacak faaliyetler yürütüyoruz. Etkinlik ve programlarımızda buna odaklanıyoruz ve şehrimize kazandırdığımız merkezlerde bu anlayışla hizmet veriyoruz. Evrensel Çocuk Merkezi eğitim kampüsü ve planetaryum bu hizmet anlayışımızda çok değerli bir noktada yer alıyor. Bu kaliteli ve çağdaş tesiste çocuklarımıza hem eğitici hem de eğlenceli deneyimler sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Teknolojik altyapısı, Kozmik Çocuk Merkezi Eğitim Kampüsü, Macera Parkı ve Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi ile Türkiye’nin en güzel planetaryumlarından biri olan planetaryuma tüm çocukları ve aileleri bekliyoruz. “Şimdiden keyifli ve sağlıklı bir bayram geçirmenizi dilerim” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
istanbul eşya depolama
Başa dön tuşu