Haber

ABD’deki kar felaketinde son durum

ABD tarihi bir fırtınayla boğuşuyor.

ABD’nin büyük bölümünü etkisi altına alan kar fırtınası devam ediyor.

Kar fırtınasının en etkili olduğu Buffalo kentinde facianın boyutları gözler önüne serildi.

Kar kalınlığının bir metreyi geçtiği kentte araçlara trafik yasağı getirildi.

Yoğun ve uzun süreli kar yağışının dehşetiyle Amerikalılar marketlerdeki temel gıda maddelerini tüketirken, marketlerin rafları boşaldı.

12 bin konut ve işyerinde elektrik yok

Yerel kaynaklara göre, muhteşem bir pazarda da yağma olayları yaşandı.

Kar fırtınasında mahsur kalan Buffalo şehrinin bazı sakinleri Noel’i itfaiye binalarında kutladı.

ABD’de kar fırtınası nedeniyle milyonlarca kişi elektriksiz kaldı. New York’un Erie İlçe Müdürü Mark Poloncarz yaptığı açıklamada, ilçede elektrik kesintisi yaşanan konut ve iş yerlerinin yüzde 94’üne elektrik verildiğini ancak halen 12 bin konut ve iş yerinde elektriğin kesildiğini belirtti.

Gün içinde yaklaşık 20 santimetre kar beklediklerine işaret eden Poloncarz, şunları kaydetti: “Bu korkunç bir durum. Sokakları açıp temizlemeye ve henüz temizlenmemiş alanlara girmeye çalıştığımız için durum iyi olmadı.”söz konusu.

Blizzard kaynaklı ölü sayısı satışları 48’e yükseldi

Erie İlçesinde kar fırtınasında ölü sayısının bir günde 13’ten 27’ye çıktığı bildirildi.

Associated Press’in ülke genelinde derlediği bilgilere göre, kar fırtınasından ölenlerin sayısı New York’ta 27’ye, Ohio’da 10’a, Kansas ve Kentucky’de 3’er, Colorado’da 2’şer, Missouri, Tennessee’de birer ölü sayısına yükseldi. Wisconsin. Hayatını kaybedenlerin sayısı 48’e ulaştı.

Öte yandan Amerikan NBC televizyonuna göre Colorado, Illinois, Kansas, Kentucky, Michigan, Missouri, Nebraska, New York, Ohio, Oklahoma, Tennessee ve Wisconsin eyaletlerinde 55 kişi hayatını kaybetti.

Nüfusun %60’ı kar fırtınasından etkileniyor

Kanada’daki Büyük Göller’den Meksika sınırındaki Rio Grande’ye kadar genişleyen “ölümcül kar fırtınası”, ABD nüfusunun yaklaşık yüzde 60’ını olumsuz etkiledi.

Uçuş takip sitesi FlightAware, son 4 günde ABD’de yaklaşık 13 bin uçuşun iptal edildiğini bildirdi.

“Nesilde bir kez” şiddetli bir soğuk algınlığı

ABD’de, 21 Aralık’ta, ulusal ve yerel hava durumu raporlama kuruluşları, “bir nesilde bir” şiddetli soğuk ve karlı hava kuralları konusunda uyarıda bulundu.

Ulusal Hava Durumu Servisi (NOAA), yurdun bazı bölgelerinde son 40 yıldır yaşanmayan soğuk hava kurallarının yaklaştığını duyurdu.

Hava durumu servisi, “yoğun kar yağışının seyahati çok zor veya imkansız hale getirebileceğine ve hayati tehlike oluşturabileceğine” dikkat çekti.

Ayrıca soğuk havanın da etkisiyle meydana gelecek fırtınanın, ülkenin Kanada sınırındaki Great Lakes bölgesinde 3’üncü kategori kasırganın basıncına eşit olacağı paylaşıldı.

Fırtına nedeniyle New Jersey’nin Manhattan’a bakan sahil şeridindeki bazı hastane ve iş yerlerinin zemin katlarını taşan Hudson Nehri sular altında bırakırken, sele maruz kalan çok sayıda araç hasar gördü.

Queens ve Brooklyn kıyı bölgeleri de yükselen okyanus sularından zarar görürken, şiddetli rüzgarın getirdiği dalgalar kıyı şeridindeki bazı sokakları ve yaşam alanlarını kullanılamaz hale getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
istanbul eşya depolama
Başa dön tuşu