Yaşam

Ceyhun Yılmaz’ın Mersin’deki Atatürk Konuşması

Cumhuriyet Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı münasebetiyle birçok kültürel ve sanatsal etkinliği Mersinlilerle buluşturan Mersin Büyükşehir Belediyesi, yıl boyunca Cumhuriyet coşkusunu canlı tutmak için kentteki faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, Mersin Aydın Düşünce Merkezi (MADÜM) iş birliğiyle usta oyuncu ve komedyen Ceyhun Yılmaz’ı Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde ağırladı. Yılmaz, ‘Cumhuriyetimizin 100. yılında Atatürk’ konulu bir konuşma yaptı.

Ceyhun Yılmaz, tüm Mersinlilerin davet edildiği ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılında Atatürk’ başlıklı söyleşide; Büyük Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğu, askerliği ve savaş yıllarına dair araştırıp derlediği hikâyeleri anlattı. Konuşmanın sonunda tüm salon hep birlikte Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okudu.

Etkinliğe Mersin Büyükşehir Belediyesi Lider Danışmanı Bedrettin Gündeş, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Engin Yıldırım, MADÜM dernek üyeleri ve her yaştan Mersinli katıldı. Etkinlik kapsamında, MADÜM Derneği Lideri Yusuf Orhan Nomeri tarafından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vaha Seçer’e verilen plaketi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Engin Yıldırım aldı.

YILMAZ: “ATATÜRK’ÜMÜZÜN SEVGİ DOLU SÖZLERLE ZİYARET ETTİĞİ ŞEHİRE GELMEK BÜYÜK MUTLULUK”

Usta oyuncu ve komedyen Ceyhun Yılmaz, Mersin’in ülkenin güzel şehirlerinden biri olduğunu ve Mersin’e gelmenin kendisini mutlu ettiğini belirterek, “17 Mart’ta Atatürk’ü 100 yıl önce geldiği yerde anmak için buradayız. Atatürk’ümüzün de çok sevgi dolu sözlerle ziyaret ettiği 1923.” “Gelmek benim için büyük mutluluk” dedi.

20 yaşından bu yana onlarca kez Mersin’e gittiğini ve burada sık sık performans sergilediğini belirten Yılmaz, “Mersin’i üstü açık bir şehir olarak tanımlıyorum. Cabrio, spor araba gibi. Böyle bir açıklık, ferahlık, yazlık durumu var. Bildiğiniz gibi Mersinliler kültürel ve sanatsal faaliyetlere çok meraklıdır. Hızla komşu şehirlere gidiyorsunuz ve yüzde 10, 20 seyirci var. “Mersin’e gelirseniz salonun yüzde 90’ı dolu olacak” dedi.

Atatürk’le ilgili derlediği hikâyeler hakkında bilgi veren Yılmaz, bu süreçte iki konuya çok dikkat ettiğinin altını çizerek, “Birincisi daha önce anlatılmamış olanları seçmeye çalışıyorum. İkinci olarak da bildiğimiz hikâyeleri anlatmayı seviyorum. Biliyoruz ama kimin yönünü bilmiyoruz. Bu konuda en büyük kaynağım Nutuk, “Ben Nutuk’tan faydalanıyorum. Bu, çocukluğumdan beri bana söylenenlerin ötesine geçip anladığımı anlatmaya çalıştığım Atatürk’ün gösterisi. Bu aynı zamanda benim görevimdir. Mustafa Kemal Atatürk hepimize bir görev verdi. Bu görevin ne olduğu Nutuk’ta yazılıdır. Ben görevimi yerine getiriyorum.” dedi.

NOMER: “CUMHURİYETİN DEĞERLERİNİ ANLATMAK VE YAŞATMAYI TUTMAK İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ”

Kaynak: ANKA / Kültür ve Sanat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
istanbul eşya depolama
Başa dön tuşu