Teknoloji

Gmail mimarı, yapay zekanın Google’a sorun yaratabileceğinden endişeli

Gmail’in mimarı olarak bilinir paul buchheit , yapay zekanın Google’a sorun çıkaracağından endişe ediyor. Buchheit, yeni sohbet robotu ChatGPT1-2 yıl içinde Google’ın Google’ın işini tamamen alt üst edeceğini ve bu süreçte arama motoru sonuç sayfasının kaybolacağını söylüyor.

Şimdiye kadar muhtemelen bir dizi ChatGPT yapısıyla karşılaşmışsınızdır: Bebek Geri Döndü” müziği Canterbury Tales olarak yeniden yazmaktan kendi sohbet robotunuzu bir sohbet robotu içinde simüle etmeye kadar her şeyi yapabilir” yapay zeka (AI)Chatbot tabanlı bir chatbot olan ChatGPT, görünüşe göre gelecekte Google için sorun teşkil edecek.

geçen hafta kamuoyuna açıklandı ChatGPT şaşırtıcı derecede olumlu sonuçlar elde eder. Bir tarih ve teknoloji profesörünü ikna edecek kadar iyi.

Bu, Gmail ve Google’ın arkasındaki mühendistir. paul buchheit Onun da dikkatini çekti. Buchheit’i etkileyen şey, aynı sorgu için Google’da aldığınız sonuçlara kıyasla ChatGPT’ye yöneltilen sorulara verilen yanıtların kalitesidir.

Chatbot, etkileyici bir doğal dil geliştirdiği sürece başarısını kanıtladı. insan geribildiriminden pekiştirmeli öğrenme“adlı bir yola borçludur. Öyle ki ChatGPT bundan şu şekilde söz eder: ” İnsan geri bildiriminden pekiştirmeli öğrenme, insan kullanıcıdan geri bildirim sağlayarak bir modelin eğitilmesini içeren bir tür makine öğrenimidir. Bu geri bildirim, puan veya çift “doğru” veya “yanlış” etiketi gibi birçok biçimde olabilir.

işte durum bu arama devi Google nasıl bozabilir? Google’dan daha ayrıntılı sonuçlar vermenin ve daha doğal yanıtlar almanın yanı sıra, Google için sorun, para kazandıran bir arama sonuçları sayfasına olan ihtiyacı ortadan kaldırabilmesidir.

Google’a bir sorgu yazdığınızda, şirketlerin belirli anahtar kelimelerle ilişkilendirilmek için ödediği reklamların yanı sıra binlerce doğal sonuçla karşılaşırsınız. Buchheit, OpenAI’nin sohbet robotunun ve onunla birlikte Google’ın arama sonuçları sayfasını açar. büyük bir gelir kaynağını tamamen ortadan kaldırabileceğini.inanır.

Buchheit Twitter’da şöyle yazıyor: ” Bunun olduğunu hayal etme yolum, tarayıcının URL/Arama çubuğunun, ben yazarken düşüncemi/sorumu otomatik olarak tamamlayan ve aynı zamanda en iyi yanıtı veren (bir web sitesine veya ürüne bağlantı olabilir) yapay zeka ile değiştirilmesidir. Eski arama motoru arka ucu, AI tarafından daha sonra kullanıcı için özetlenecek olan ilgili bilgileri ve kişileri toplamak için kullanılacaktır. Profesyonel bir insan araştırmacıdan işi yapmasını istemek gibi bir şey ama yapay zeka, bir insan için dakikalar alacak işi anında yapacak.

Görünüşe göre Buchheit niyetinde haklı olabilir. Yapay zekaya sorulacak bir soru, soruyu anında ve doğru bir şekilde cevaplayacağından, sonuç sayfaları kaybolabilir ve bu nedenle Google’ın gelirinin değerli bir kısmı bu robot tarafından yok edilebilir. Peki, bunun olması iyi mi yoksa kötü mü?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
istanbul eşya depolama
Başa dön tuşu