Yaşam

Hisar Okulları Lise Son Sınıf Öğrencileri Dünyanın En Başarılı 10 Üniversitesinden Burslarla Kabul Edildi

Hisar Okulları, 2023 sınıfı için yabancı üniversitelerden erken kabul aldı. Yale ve Princeton Üniversitesi’nden iki öğrenci başarılı oldu ve kabul edildi.

İki lise son sınıf öğrencisi olan Hisar Okulları, Times Higher Education tarafından 2023’ün En İyi 100 Okulu sıralamasında yer aldı. en iyi 10Yale Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde ve okulun ortasında bulunan Princeton Üniversitesi’nde Fizik Bölümü’nde. tam burs eğitim almaya hak kazandı. Öğrencilerin bu kabullerde gösterdikleri üstün akademik performansın yanı sıra okulda yürüttükleri bilimsel projeler ve topluma hizmet alanındaki başarılı çalışmaları da değerli katkılar sağlamaktadır. Hisar Okulları kurulduğu ilk günden itibaren dünya ile rekabet edebilecek öğrenciler yetiştirmeyi amaç edinmiş; Bilim, mühendislik, sanat ve tasarım gibi farklı alanların ilişkilendirildiği bir eğitim modeli ve akademik program sunmaktadır. Bu programla uluslararası okul tanıtım etkinliklerine de ev sahipliği yapan okul, öğrencilerini yurt dışında yüksek öğrenim için seçtikleri üniversitede okumaya hazırlıyor.

2023 Mezuniyet Sınıfı, Amerika, Avrupa ve Asya’daki En Yetkin Okullarda eğitim alarak Türkiye’nin nitelikli iş gücüne ve uluslararası rekabet potansiyeline katkıda bulunacaktır.

Yale Üniversitesi ve Princeton Üniversitesi’nin yanı sıra 2023 sınıfındaki Hisar Lisesi öğrencileri de Carnegie Mellon University, New York University, KU Leuven, University of Amsterdam, University of Manchester gibi Amerika, Avrupa ve Asya’nın önde gelen okulları arasında yer alıyor. Dünyanın en başarılı okulları arasında gösterilen Hong Kong Polytechnic University. Okulları tarafından da kabul edildi.

2020 UNESCO verilerine göre dünya genelindeki üniversitelerde 5 milyondan fazla uluslararası öğrenci eğitim görmektedir. Özellikle son yıllarda Kanada, Avustralya, Almanya, Amerika ve İngiltere yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim almak için en çok tercih ettikleri ülkeler arasında yer almaktadır. Bu ülkelerin refah düzeyi, gelişmiş ekonomileri, tarihi üniversiteleri ve yaşam standartları, yabancı öğrenci yoğunluğunun en yüksek olduğu yerler olarak sayılıyor. Türk öğrenciler ise yurtdışında eğitim almayı en çok Amerika, İngiltere, Fransa, Avustralya ve Almanya’da tercih ediyor.

Hisar Okulları’nın eğitim modeli bilim, mühendislik, sanat ve tasarım alanlarını kapsamaktadır.

Hisar Okulları kurulduğu ilk günden itibaren dünya ile rekabet edebilecek öğrenciler yetiştirmeyi amaç edinmiş; Bilim, mühendislik, sanat ve tasarım gibi farklı alanların ilişkilendirildiği bir eğitim modeli ve akademik program sunmaktadır. Okul; En küçük yaşlardan başlayarak her seviyedeki öğrencinin ilgi alanları doğrultusunda deney ve gözleme dayalı bilgi ve marifet kazanmaları için fırsatlar yaratır. Bu becerilerle donatılan öğrenciler, sorunları belirleme, çözüm üretme ve bu analizleri kararlılıkla hayata geçirme deneyimi ile yaşam yolculuğuna başlarlar. 1591 öğrencisi bulunan okulun mezunları, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen eğitim kurum ve kuruluşlarında eğitim ve çalışma hayatlarına devam ederken, içinde yaşadıkları toplumun ilerlemesine de katkıda bulunuyorlar.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

vakfikebir-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
istanbul eşya depolama
Başa dön tuşu