Haber

İmamoğlu’ndan “Belediyeleri kaybedebiliriz” uyarısı: Değişime direndiğimiz her dakika toplumla aramızdaki mesafeyi açıyoruz

Görevde 4 yılını tamamlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran 2019 seçimlerinin yıl dönümünde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği toplantıda 4 yılda İstanbul’a kazandırdıklarını kamuoyuna anlattı.

“TOPLUM BİZDEN TEMEL BİR DEĞİŞİM BEKLİYOR”

Seçim sonrası CHP’de ‘değişim’ ateşini yakan isim İmamoğlu, “Umutsuzluk ve çaresizlik Türkiye’yi muhalefetsiz bir otoriterleşmeye sürüklüyor. Muhalefetin etkisiz ve zayıf olduğu demokrasilerin ayakta kalamayacağını dünya örneklerinden biliyoruz. Muhalefetin olmadığı rejimlerde yurttaşlar yöneticilerin insafına terk ediliyor: “Toplum bizden köklü bir değişim bekliyor. Bu değişimi gerçekleştiremezsek ne vatandaşın beklentilerine cevap verebiliriz ne de mevzilerimizi koruyabiliriz” dedi.

” İÇİNDE OLDUĞUMUZ MASA SADECE SEÇİM KAYBI DEĞİL”

İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle; “Maalesef Cumhuriyetimizin 100. yılına girerken milli iradeye dayalı yönetim anlayışı zayıflamış, toplumsal kesimler arasındaki kutuplaşma derinleşmiş, adalete olan inanç tükenmiştir. Hal böyle olunca da ülkemiz çaresiz kalmıştır. demokratik dünyadan uzak.Muhalefet bileşenleri olarak 21 yıllık iktidarın en zayıf noktasında, hem Meclis’i hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybettik.Vatandaşların değişim talebine cevap veremedik. İktidarı değiştirecek bir inanç ve umut yaratmayalım.Bugün içinde bulunduğumuz tablo sadece bir tablo. oyBu bir yenilgi tablosu değil.

“SADECE VİTRİNİMİZİ DEĞİŞTİRİN, KEŞFİMİZ YETERLİ DEĞİLDİR”

Bu tablo devam ederse önümüzdeki yerel seçimlerde başarılı olamayacak. Türk muhalefetini buradan çıkarmak, CHP’nin kararlı değişim iradesine bağlıdır. Kendimizi, partimizi, muhalefeti bir bütün olarak yeniden inşa etmek en acil ve hayati ihtiyaçtır. Sadece vitrinimizi ve söylemimizi değiştirmek yetmez. İdeolojik siyasi çizgimizi, sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri, toplumun güncel özgürlük, adalet ve eşitlik talepleri ve çağın ihtiyaçları doğrultusunda güncellemek zorundayız.

“DEĞİŞMEK ZORUNDAYIZ”

CHP’yi halka açarak teşkilatımızı canlandırmalıyız. Parti içi demokrasi vazgeçilmez ilkemiz olmalıdır. Değişmek zorundayız. Değişime direndiğimiz her dakika toplumla aramızdaki uçurumu açıyor. Muhalefette yaşanacak yenilenme, yeni bir ittifak mimarisinin kurulmasının da anahtarıdır. Toplum genel olarak muhalefetten bir yenilenme ve dönüşüm bekliyor. Toplumda güven tazelemek, iktidar umudunu canlı ve enerjik tutmak için yeni ittifaklara ihtiyaç vardır.

“İSTANBUL SİZİN DESTEĞİNİZ, İSTEĞİNİZ VE ÇALIŞMANIZLA DEĞİŞTİ”

Değişmeyen, dönüşemeyen bir muhalefet, iktidarı da değiştiremez. Ülkeye demokrasi getirmek için önce kendimizi değiştirmeliyiz. Son yüzyılda tarih, CHP’ye Türkiye’yi çağdaş ve güçlü bir devlet haline getirme görevini vermiştir. Zaman artık bize toplumun yardımıyla daha güçlü bir demokrasi inşa etme sorumluluğunu yüklüyor. Bu görevden kaçamayız ve kaçmayacağız. 4 yıldır İstanbul’da bir değişim yaratan ve her geçen gün artan desteğiyle destekleyen siz ve tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. İstanbul sizlerin desteği, iradesi ve emeği ile değişti. Size, bu eşsiz şehre ve “Durmak için yola çıkan yorulmaz” diyen Atatürk’e yakışır bir yönetici olmak benim için en büyük onurdur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
istanbul eşya depolama
Başa dön tuşu