Haber

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener canlı yayında soruları yanıtladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Çalıştığım yerlerde gördüğüm kadarıyla birinci turda galip geleceğimize inanıyorum. Meclisi de kazanacağımıza inanıyorum. Hayalimiz 400 ama yürekten inanıyorum. 300’ü geçeceğiz. Hayalimiz birinci olmak. Kemal Bey’in kazanacağına yürekten inanıyorum.” söz konusu.

Akşener, Habertürk’ün ‘Birebir’ programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

“Masadan kalkıp geri döndüğünüzde partinizde oy kaybı yaşandı. Kaybettiğiniz oyu kazandınız mı?” Soru üzerine Akşener, anketlerde artış olduğunu belirterek, “Tüm anket şirketlerinin ortalamasını alıp bir veri işleme yaptığımızda en düşük oyumuzun yüzde 15 olacağı kanaati var” dedi. söz konusu.

“İç Anadolu’daki seçmenin CHP’ye bakışında bir değişiklik var mı, yoksa hala mesafeli mi?” Soruya yanıt veren Akşener, seçmenin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bölmeden, içtenlikle kucaklamayı amaçlayan bir yanı olduğunu algıladığını kaydetti.

“Son dönemde ağır ithamlarla karşı karşıya kaldığının” söylenmesi üzerine geçmişte siyasetle uğraştığını ancak kimsenin cinsiyeti hakkında açıklama yapmayı düşünmediğini belirten Akşener, “Meğer bu bir suçmuş. Bu dönemde tüm kadınlara yapılan iş, bu konuda çok rahat olmak.” söz konusu.

Akşener, bir soruyu yanıtlarken Muharrem İnce ve Sinan Ogan’ın cumhurbaşkanı adayı oldukları için linç ve hakarete uğramalarının doğru olmadığını söyledi. Akşener şöyle devam etti:

“Biliyorum Ogan Bey, biliyorum, pahalı buluyorum. Bir amacı var, MHP Genel Başkanlığı’nı almak, çok saygın bir tavır. O da bunun üzerinde yürüyor. Genel bir gerilim gördüm. İnce Bey, “(Ulusal İttifak’a gelin) deseler çok sevinirim. Hala aynı yerdeyim.”

“Gidilen arkadaşlarımızın her biri HDP’yi gündeme getirmiyor mu, şimdi midem bulanıyor”

“Masaya döndüğünüzde Sayın Yavuz Ağıralioğlu partinizden istifa etti. Aytun Çıray aday listeleri belirlenirken istifa etti. Bunlar UYGUN Partisi’nde çatlak olduğunu mu gösteriyor?” sorusu üzerine Akşener, Çıray’ın ikinciliği kabul etmediğini belirterek adaylıktan çekildi.

Yavuz Ağıralioğlu ile istifasının ardından görüşmediklerini kaydeden Akşener, partisinden ayrılan hiç kimse hakkında kırıcı sözler söylemediğini, genel olarak kırıldığını söyledi.

“Bir şeyden daha sıkıldığını” söyleyen Akşener, “Her giden arkadaşımız bu HDP meselesini gündeme getirmiyor mu zaten, midem bulanıyor. Ama şimdi bunu çok saygısızca görüyorum. ve çok sahte bir tavır.” söz konusu.

Akşener, bir soru üzerine CHP ile Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin 6’lı masaya gelmesiyle ilgili görüşmediğini söyledi. Sadece Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın talebini masaya getirdiğini ifade eden Akşener, Baş ve partisiyle ilgili bir sıkıntı olmadığını ancak “Bu tablo 6 yıl oldu, istemiyoruz” denildi. tabloyu büyüt”.

“HDP ve ALÂ Parti birbirlerine karşı son derece dürüst”

“Yeşil Sol Parti’nin Kemal Kılıçdaroğlu’nu masada olmadığı halde destekleyeceğini açıklaması Cumhur İttifakı nezdinde terör örgütünün size takviye yaptığı propagandasına yol açıyor. HDP ile yakın işbirliği içinde misiniz?” sorusu üzerine Akşener, “HDP’nin o masada olmadığını herkes biliyor” dedi. söz konusu.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini belirttiğini kaydeden Akşener, şöyle konuştu:

“MHP, HÜDA PAR ile yan yana durmayı kabul etti. ‘Hizbullah’la hiçbir bağları yok’ dediler ve geçtiler. Ondan sonra HDP’ye ve başka bir kurumsal yapıya bambaşka bir hakaretler zinciri var. CHP diyelim ki, ‘Ağabeyim onların oyu daha iyi, o daha yüksek, size yetmez, onu davet ediyoruz’ dedi. Açık söylüyorum. HDP ve ÂLA Partisi birbirlerine karşı son derece dürüst. Birbirimizle arkadan, önden, aşağıdan veya yukarıdan doğrudan veya dolaylı hiçbir bağlantımız yok. Onların da bizimle bir ilgisi yok.”

Bu ülkede “ipin ucunun kaçtığını” ve “Kürt eşittir PKK’lı” konumuna geldiğini söyleyen Akşener, bunun yanlış olduğunu ifade etti.

Akşener, “AK Parti Kürtlerin oyunu istemiyor mu? DECOR Parti Kürtlerin oyunu istemiyor mu? CHP yani diğer partiler Kürtlerin oyunu istemiyor mu? Biz Kürtlerin oyunu istemiyor muyuz?” Herkes istiyor Türkiye’de yaşayan herkesin oyunu istiyoruz Her siyasi partiye oy veren herkesin oyunu istiyoruz HDP’ PKK’ya yüzde yüz destek veren Kürtlerin oyu var elbet ama var. Ayrıca PKK ile hiçbir ilgisi olmayan kişilerin oyları.” dedi.

“Yüce Allah onu perişan etsin”

Kandil’le temas halinde olduğu iddialarının sorulması üzerine Akşener, “Kandil veya PKK ile doğrudan veya dolaylı temasım olduysa, bana gereğini yapmadığınız için teşekkür ederim. İster PKK, ister FETÖ, ister Hizbullah olsun. , kaç tane terör örgütü varsa Cenab-ı Allah bunlarla irtibatı olan, ben dahil herkesi perişan etsin.” söz konusu.

“PKK elebaşı Abdullah Öcalan ve tutuklu örgüt mensuplarına özgürlük sözü verildi” ifadelerinin sorulması üzerine Akşener, “Suçluluğu ispatlanmış ve kanunen yargılanmış bir terörist nasıl olur da böyle bir şey olur. Gerçekten saçmalık. ” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun Atatürk Havalimanı ile ilgili projesi sorulduğunda Akşener, “İki Türk’ün kurduğu şirketi Türkiye’ye getirip ‘Uzay çalışması yapacağız’ demenin bir sakıncası yok. Baykar dahil Türkiye’de ve yurt dışında hiçbir şey yok.Başarılı olan herkes taç giyiyor. Bu insanların önünü açmak siyasetçiler olarak bizim görevimizdir. Bu iki Türk’ün kurduğu şirketi kötülemek yanlış olmadığı gibi, Baykar’a savaş açıldığı sonucuna varmak da doğru değil.”

Millet İttifakı’nın seçimleri kazanması halinde bakanlığın nasıl paylaşılacağı sorusu üzerine Akşener, kimin hangi bakanlığı alacağına ilişkin konuşmadıklarını, CHP ve GÜZEL’in birlikte çıktığı milletvekili sayısına göre kabinenin şekilleneceğini belirtti. Parti yayınlayacak.

“Seçim sonuçları ne olacak?” Soruyu yanıtlayan Akşener, “Çalıştığım yerlerde gördüğüm kadarıyla ilk turda kazanacağımıza inanıyorum. Meclisi de kazanacağımıza inanıyorum. Hayalimiz 400 ama ben buna yürekten inanıyorum. 300’ü geçeceğiz. Hayalimiz birinci olmak. Kemal Bey’in kazanacağına yürekten inanıyorum.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
istanbul eşya depolama
Başa dön tuşu