Teknoloji

Orhan Turan: KOBİ’leri stratejik konumda değerlendirmeliyiz

TÜSİAD’dan yapılan açıklamaya göre, törende 7. Çağrı Grubu’nda eşleşen teknoloji kullanıcıları ve tedarikçileri, birlikte tasarladıkları 5 dijital çözümü tanıttı. Ardından TÜSİAD SD2’de yeni uygulama örnekleri oluşturacak bu analizler için komite tarafından belirlenen başarı kategorileri açıklandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, fiyat zincirinin kritik halkaları olan KOBİ’lerin yatırım ekosisteminin odak noktası olmasını sağlarken yeşil ve dijital dönüşüm unsurları da dikkate alınarak stratejik bir konumda ele alınması gerektiğini belirtti. katma değerli ve yüksek teknolojili üretime odaklanıyoruz.

Turan, “Bu bağlamda KOBİ ölçeğindeki teknoloji şirketlerimizin ve startuplarımızın geliştirdiği dijital çözümlerin takip edilmesi ve teknoloji ihtiyaçları doğrultusunda büyük şirketlerimiz ile buluşturulması büyük önem verdiğimiz bir alandır.

Bu amaçla başlattığımız TÜSİAD SD2 Programı, KOBİ ölçeğindeki teknoloji tedarikçilerimize geliştirdikleri dijital çözümleri gerçek adreslere ulaştırma fırsatı sunuyor. Analiz arayan şirketlerin teknoloji ihtiyaçlarına cevap bulabilecekleri bir platform olarak değer yaratır. “Güçlü bir iş birliği modeli olan ve giderek genişleyen bir ekosistemi kucaklayan TÜSİAD SD2 Programının yedinci yılına girmenin gururunu yaşıyoruz.”

“Teknolojiyi odak noktamız haline getirmeliyiz”

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Türkiye Yuvarlak Masa Eşbaşkanı Perihan İnci, “Cumhuriyet’in 2. yüzyılında yeni bir hikaye yazmak istiyorsak bilimi ve teknolojiyi odak noktamız haline getirmeliyiz. Yeni teknolojileri en etkin şekilde kullanmak zorundayız.” dijital dönüşüm ve aynı zamanda bu teknolojilerin yerli olarak geliştirilmesini sağlamak da sürecin bir parçası.” “Başarısı ve sürdürülebilirliği açısından değerli.” dedi.

İnci, teknoloji üretmenin ve onu etkin şekilde kullanmanın ancak bunu sağlayacak nitelikli insan kaynağıyla mümkün olabileceğini, küresel ölçekte rekabetçi kalabilmek için katma değeri yüksek teknolojinin geliştirilmesinin hedeflenmesi gerektiğini anlattı. Türkiye’deki ürünler.

İnci, “TÜSİAD SD2 Programının bu anlamda değerli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.” yorumunu yaptı.

TÜSİAD SD2 Çalışma Grubu Başkanı Onur Eren, TÜSİAD SD2 ekosisteminin her geçen gün büyürken, teknolojiyi kullanan ve üreten firmalara yönelik özelleştirilmiş ve odaklı hizmetlerle dijital dönüşümü desteklemeye devam ettiklerini belirtti.

Eren sözlerini şöyle tamamladı:

“Eşleşen firmalar heyecan verici ve kendi departmanlarına örnek olacak uygulamalar üzerinde çalışıyor, böylece TÜSİAD SD2’nin başarı hikayeleri artıyor. Bu projelerin yanı sıra teknoloji toplantıları ve yeterli sayıda etkinlik gibi odaklı faaliyet ve çalışmalar yürütmeye başladık. 2023 yılında TÜSİAD SD2 platformu üyelerine yönelik başvuru ziyaretleri. “TÜSİAD SD2 firmalarına umut ve vizyon kazandırmaya, tematik toplantılar ve uluslararası bağlantılarla yeni girişimlerle dijital dönüşüm çalışmalarına destek olmaya devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
istanbul eşya depolama
Başa dön tuşu