Haber

Özbekistan ve Moğolistan arasındaki ilişkiler bir sonraki seviyeye taşınacak

Özbekistan ve Moğolistan’ın çıkarlarının daha da geliştirilerek daha üst düzeye çıkarılacağı ifade edildi.

Özbekistan Dışişleri Bakan Vekili Bahtiyar Saidov, Moğolistan’da temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Batmunkh Battsetseg ile görüştü.

İki bakan, taraflar arasındaki işbirliğini bir sonraki aşamaya taşıma konusunda mutabık kaldı.

Saidov ve Battsetseg, Eylül 2022’de iki ülke cumhurbaşkanları toplantısında varılan anlaşmaların hayata geçirilmesi, karşılıklı işbirliğinin yasal zemininin güçlendirilmesi, bir sonraki istişare toplantısının dışişleri bakanlıkları arasında yapılması, ticaret hacminin artırılması konularına ilişkin iddiaları gözden geçirdi. ve ortak projeler hayata geçirmek.

Görüşmede Saidov, iki ülke arasındaki çıkarların son yıllarda her alanda hızla geliştiğini belirterek, söz konusu ziyaretin bunun bir göstergesi olduğuna işaret etti.

Saidov, Moğolistan’ın Özbekistan’da büyükelçilik açma kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Battsetseg, bu ziyaretin “Moğolistan Dışişleri Bakanı’nın iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana 30 yıl sonra Özbekistan’a yaptığı ilk resmi ziyaret” olduğunu vurguladı.

Moğolistan Dışişleri Bakanı Battsetseg, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da yükseltilmesinden ve taraflar arasındaki ticari, ekonomik ve diğer alanlardaki işbirliğinin daha da genişletilmesinden yana olduklarını kaydetti.

Görüşmeler sonunda taraflar, Özbek-Moğol orta hükümet komitesinin kurulması, tarım çalışma grubu ve Özbek-Moğol İşadamları Kurulu’nun kurulması ve diğer alanlarda karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi konusunda anlaştılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
istanbul eşya depolama
Başa dön tuşu