Teknoloji

Sedan Araçların Arka Camında Neden Silecek Yok?

SW, SUV veya hatchbackSedanlarda arabalardan farklı olarak silecek bulunmamasının nedeninin estetik olduğunu düşünüyorsanız baştan eleniyorsunuz çünkü bunun estetik problemlerle hiçbir ilgisi yok.

arka cama yağmur damlasıdüşmüyor bile sedan arabalarda Ayrıca toz ve çamur birikimini görmek neredeyse imkansızdır. Nedenini açıklayalım.

Hachback, SW ve SUV tipi araçların arka kısmında hava türbülansı meydana gelir.

Yerden gelen tozlar aracın arka camında ve bagaj kapağında birikiyor. Ama bu sahne sedan Modellerde bunu görmek pek mümkün değil. Bunun nedeni tasarımından kaynaklanmaktadır.

Arka camın açısı ve bagajın uzunluğu ile Bu durum aynı zamanda su tutmamasını da sağlar. Yani işin içinde basit bir mühendislik harikası var: Hava hareketi, cama yapışan damlacıkların durmasını engelliyor. Basit bir ifadeyle; Rüzgar suyu camdan süpürür.

Diğer araçlara bakıldığında böyle bir durum söz konusu değil.

Hatchback araçların camları dikey bir tasarıma sahiptir. Bu aslında dezavantajlı bir tasarım; Çünkü cam rüzgarı alamadığı zaman camın üzerine düşen yağmur damlaları ve toz kalıntıları arka camda birikmeler oluşturur.

Bu durumda Arka camda silecek ihtiyacını yarattı.Tamamen tasarımla ilgili olan bu durum aynı zamanda sürüş güvenliğini de sağlıyor.

Arka görüşte bir fark yaratır mı?

Hayır herhangi bir farklılık ya da sorun yaratmaz. Sedan Araçlarda arka sileceklerin bulunmaması arka görüşü engelleyecek bir durum değildir. Çünkü diğer araçlardan farklı olarak cama yapışan su damlacıklarını görmek pek mümkün olmuyor.

Tam tersi olsa bile yeni teknolojiyle tasarlanmış araçlardaGeri görüş kamerası ve yardımcı ekipmanlar bu konuda destek sağlayacak.

İstisnalar kuralı bozmaz ama birkaç istisnai modelden bahsedelim.

SedanArka silecekli birkaç model olmasına rağmen.

  • peugeot 306
  • Laguna C5
  • Citroen C5
  • Skoda Octavia

Genel olarak bu modellerin istisnaları dışında sedan modellerinde Tasarım gereği arka silecek yoktur. Bu modellerin nedeni bagaj alanlarının kısa olması ve arka camın bagajla birlikte açılmasıdır.

Kaynaklar: TGAM, Japonya’dan Araba

Araçlarla ilgili diğer içeriklerimiz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
istanbul eşya depolama
Başa dön tuşu