Haber

Sedat Peker’den Muhalefete Mesaj: Önce Paylaşıldı Sonra Silindi

Birleşik Arap Emirlikleri’nde dijital izolasyon altında tutulan Sedat Peker’in Twitter hesabında hareketlilik yaşandı. Peker, muhalefet eleştirisi içeren paylaşımları önce retweetledi, ardından sildi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşayan ve dijital izolasyon altında tutulan suç örgütünün lideri Sedat Peker sessizliğini bozdu. Peker, önce Twitter hesabındaki bazı paylaşımları retweetledi ve kısa süre sonra kaldırdı.

Seçime 2 ay kala ‘helalizasyon videosu’ yayınlayacağını açıklayan Peker, bir kullanıcının ‘Sedat Peker pislikleri ifşa etmek istiyor, ülke yöneticileri yapmıyor, muhalefet partileri bunun için çaba göstermiyor’ mesajını retweetledi. , biz nasıl bir ülkeyiz.’ Peker, paylaşımı 6 dakika sonra kaldırdı.

Gazeteci Seyhan Avşar Peker’in silinen paylaşımına, “Bugün seçim tarihi açıklandı ve Sedat Peker az önce kendisiyle ilgili bir paylaşımı retweetledi. 6 dakika bekledi. Sonra sildi…” notuyla paylaştı.

Peker daha sonra Seyhan Avşar’ın bu tweet’ini paylaştı ve ardından sildi. Seyhan Avşar bu durumda. Sedat Peker seçime 2 ay kala bazı paylaşımlar yapacağını söyledi. Ağır bir tecritte olmasına rağmen bu gece bir risk aldı ve bazı paylaşımları retweetledi. Seçime giden süreçte sessiz kalmayacağım. Ancak tecride yönelik muhalefet ‘bir adım atılmalı’ şeklinde okunabilir.‘ diye değerlendirdi.

Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, Peker’in seçime 2 ay kala söz verdiği açıklamaları yapıp yapmayacağı sorusuna önceki gün katıldığı televizyon programında yanıt verdi. Barkın, “Peker, bu tecridi kaldırmadıkça açıklama yapmaya devam etmeyeceğini açıkça görüyor” dedi.

Ayrıca Sedat Peker, seçim öncesi yapacağı ‘helalleşme beyannamesi’ ile ilgili olarak yakın çevresine ‘Ölsem de sözümü tutarım ama tabi bunun için tecridin kaldırılması gerekiyor’ dedi. Bu, muhalefetin çabasını gerektirir. Tecrit kalkarsa sözümü tutacağımı herkes görecek. Ölsem bile dediği ileri sürülmüştür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
istanbul eşya depolama
Başa dön tuşu