Haber

Yunanistan’da eski ırkçı parti milletvekili yeni kurulan partiye destek istedi

Yunan yargısının 25 Haziran’daki genel seçimlere katılmasına izin vermediği ırkçı Altın Şafak partisinin eski milletvekili İlias Kasidiaris, taraftarlarından yeni kurulan Spartalılar Partisi’ne seçimlerde destek vermelerini istedi.

Kasidiaris, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “25 Haziran seçimlerinde tüm gücümle Spartalılar Partisi’ni destekleyeceğim ve oyumu Spartalılar Partisi’ne vereceğim.” terimini kullandı.

Spartalılar Partisi’nin Meclis’e girerek güçlü bir milliyetçi muhalefet oluşturacağını öne süren Kasidiaris, “Demokraside çıkmaz yok. Yunanlılar Partisi’ni anayasaya aykırı bir şekilde engelledikleri için, Yunanlıların en ön saflarında yer alan Spartalıları bilinçli olarak destekleyeceğim. ‘ özgürlük mücadelesi, sembolik olarak.” söz konusu.

Yunanistan Yüksek Mahkemesi (Arios Pagos), dün, aralarında Kasidiarilerin de bulunduğu bağımsız milletvekili adaylarından oluşan “Yunanlılar Anavatan ve Özgürlük İçin” adlı ittifakın, 25 Haziran’da yapılacak genel seçimlere partiyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle katılamayacağına karar verdi. Altın Şafak ve Kasidiaris tarafından kurulan Yunan Milliyetçi Partisi. karar vermişti.

2 Mayıs’ta Yargıtay, Kasidiaris’in kurduğu Yunan Milliyetçi Partisi’nin 21 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlere giremeyeceğine karar verdi.

Altın Şafak suç örgütü tanındı

Kasidiaris’in eski milletvekili olduğu aşırı sağcı Altın Şafak Partisi, Ekim 2020’de Yunan mahkemesi tarafından “suç örgütü” olarak kabul edilmiş ve Kasidiaris, suç örgütü kurmak ve suç örgütüne üye olmak suçlarından hüküm giymişti.

Şubat ayında TBMM’de yapılan yasal düzenleme ile suç örgütüyle bağlantılı partilere seçim yasağı getirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
istanbul eşya depolama
Başa dön tuşu