Haber

Fenerbahçe’nin Sırp futbolcusu Dusan Tadic yeni sezonu merakla bekliyor.

Fenerbahçe’nin yeni transferi Sırp yıldız Dusan Tadiç, taraftarlarla bir şeyler elde etmeyi dört gözle beklediğini ve takımın tecrübeli oyuncuları olarak Fenerbahçe’yi şampiyonluk yolunda yönlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Kulüp televizyonuna konuşan Tadiç, kendisini çok iyi karşıladığını belirterek, “Bu ailenin bir parçası olduğum için çok mutluyum. İmza atmadan önce başkanımız, yönetim kurulu üyemiz Selahattin Baki ve sportif direktörümüz Mario Branco’ya karşı çok iyi duygular besliyordum. Buraya geldikten sonra oyuncular ve teknik heyet ile tanıştım, tesisleri gördüm. Taraftarımızın önünde durup bir şeyler kazanabildiğim için daha da mutlu oldum.” söz konusu.

“Umarım bu sezon Dzeko’yu gol kralı yapabilirim”

Tadiç, Fenerbahçe’yi gelmeden önce tanıdığını ve geçmişte burada çok iyi oyuncular oynadığını söyledi.

“Alex, Roberto Carlos gibi birçok oyuncu sayabiliriz. Bu kulübün tarihinde çok iyi oyuncular yer aldı. Edin Dzeko’nun burada olması benim için iyi bir göstergeydi. Bu sene kulübün özel bir şeyler yaptığının göstergesiydi. Aslında onu tanıyordum, o zaman bana bir açıklama gönderdi. İşinin ehli ve mükemmel bir oyuncu olduğunu biliyordum. Tanıştığımızda bizzat görme fırsatınız oluyor. Ben de onu golcü yapabilirim. Zati buraya gelirken saygıdeğer liderimiz Sn. Baki ve Branco bana ‘takımda daha fazla lidere ve zor zamanlarda daha fazla sorumluluk alacak bir oyuncuya ihtiyaçları var’ dediler. Bence en değerli şey bu. İşler ters gittiğinde birbirimize sahip çıkmalıyız, zaman zaman güçlü ve sert, zaman zaman da yeterli olmamız gerekiyor. Hem teknik ekibimiz hem de gruptaki deneyimli oyuncular olarak Fenerbahçe’yi şampiyonluk yolunda yönlendirmemiz gerekiyor.”

“İsmail Kartal’ı Herkes Seviyor”

Dusan Tadic, Fenerbahçe efsanesi olarak tanıdığı teknik direktörleri İsmail Kartal ile ilgili, kendisini gerçekten çok sevdiğini ve ne kadar iyi bir insan olduğunu yüz yüze görüştüklerinde gördüğünü söyledi.

Sırp yıldız, Kartal için “Buradaki herkes onu çok seviyor. Kulübü çok iyi tanıyor. Kulübün şampiyonluk için neye ihtiyacı olduğunu çok iyi biliyor çünkü bunu daha önce yaşadı. Bizi hep daha iyiye ve yukarıya götürmek için çalışıyor. Futbol için yaşıyor. Tecrübeli futbolcularla sürekli diyalog halinde. Hepimiz onun gibi futbol delisiyiz. Ligi kazanacağız.” dedi.

“(Tadic On Fire) Bu şarkıyı elbette duymak isterim”

Tribünlerde kendisi için söylenen “Tadic On Fire” şarkısıyla ilgili olarak, “Tabii ki bu şarkıyı duymak isterim. Ajax’ta moda olmuştu, ünlenmişti. Hem maç öncesi çalıyordu hem de maç sırasında taraftarlar söylüyordu. Fenerbahçe taraftarının da olağanüstü olduğunu duydum. Umarım bu şarkıyı statta da duyarız.” ifadeleri kullandı.

Asist yapmayı ve gol atmayı sevdiğini anlatan Tadic, “21. yüzyılda en çok asist yapan yedinci veya sekizinci oyuncu olmam gerekiyor. Bunu böyle tutmam gerekiyor. Her zaman daha fazlasını istemek zorundayız. Tabiri caizse aç olmalıyız. Müzikte dediği gibi daha fazlasını istiyorum.” görüşünü paylaştı.

Duyguların ve taraftarla kuracakları bağın önemine vurgu yapan Tadiç, “Bizim onlara ihtiyacımız var, onların da bize ihtiyacı var. Bu vesileyle taraftarlarımıza bir açıklama yapmak istiyorum. Şampiyon olmak için en değerli şey bir arada olmaktır. İyi günde de kötü günde de birlik olmak gerekir. Ama bu tarz şampiyonluklar gelir. Ama bir olursak şampiyon olabiliriz.” değerlendirmesini yaptı.

“Basketbol maçlarını izleyeceğim”

Basketbol takımını da izlemek istediğini kaydeden Tadiç, Sırbistan’ın en iyi oyuncu ve hocaların geldiği bir ülke olduğunu söyledi. İki takım da şampiyon olacak. Voleybolu mutlaka izleyeceğim.” dedi.

Vatandaşı Novak Djokovic’in gelmiş geçmiş en güzel tenisçi olduğunu ve bunun başarılarına bakılarak görülebileceğini kaydeden Sırp yıldız, “Her şeyi başardı. Nadal ve Federer de en iyiler arasında ama benim için bir fark var. Djokovic’in kayıtları bunu gösteriyor. O en iyisi. Rakamlar da bunu gösteriyor. Kendisi de çok iyi bir insan. Sırbistan’da herkes onunla gurur duyuyor. Etrafındaki insanları mutlu etmek isteyen herkes onunla gurur duyuyor.” konuştu

“9 yıldır şampiyon olamamak olmaması gereken bir şey”

Fenerbahçe’nin 9 yıldır şampiyon olamadığına değinen Tadiç, “Yarıştığımız her kulvarda şampiyon olmayı hedefliyoruz. Çünkü biz Fenerbahçe’yiz. Bunu talep etmek zorundayız. Bazen olur bazen olmaz ama bizim için en kıymetlisi Türkiye ligini kazanmak çünkü Fenerbahçe gibi bir takımın 9 yılda şampiyon olması mümkün değil, olmaması gerekiyor. Liderimizin, yönetimimizin, taraftarımızın, kulübümüzün herkesin buna ihtiyacı var ve elimizden gelenin en iyisini vermek zorundayız. Terim gelir, hem hak ederiz hem de kazanırız.” değerlendirmesini yaptı.

“Oynadığınız ülkeye bu saygıyı göstermelisiniz”

Taraftarlarla ilgili olarak Tadiç, “Taraftarın tatmin olması ve keyif alması gerekiyor. Sevdikleri kadroyu desteklemeleri gerekiyor ve ben bu sevgiyi görüyorum. Tutkularını görmeyi seviyorum. Dönem boyunca birlik olmamız gerekiyor. Hem iyi maçlarda hem de zor anlarımızda bizi desteklemeleri gerekiyor. Günün sonunda bunun bir fark yarattığını düşünüyorum. Umarım birçok tatmin yaşar ve birlikte kupalar kazanırız.” dedi.

Türkçe’de bazı kelimeler bildiğini ve Sırpça ile pek çok ortak kelimeye sahip olduğunun altını çizen Tadiç, “Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bunun çok değerli olduğunu düşünüyorum. Çünkü oynadığınız ülkeye o saygıyı göstermelisiniz. Oradaki kültürüne, diline ve yaşamına saygı göstermemiz gerektiğini düşünüyorum.” sözlerini bitirdi.

acipayamajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
istanbul eşya depolama
Başa dön tuşu